Computas

Hovedside | Reisemål | Opplegg | Praktisk | Kompendium | IT-dagen | Om komitéen | Neste XCom | Logg inn

Tørre tall fra Wikipedia

Areal: 377 873 km^2
Innbyggertall(2005): 128 080 000
Befolkningstetthet: 337 innb./km^2
HDI (2004): 0.949
Tidssone: JST (UTC+9)

Reisemål

Litt generelt om Japan

Japan er en øynasjon bestående av over 3000 øyer av ymse størrelse. Den desidert største av disse er Honshu som utgjør omkring 60% av landets areal. De største byene ligger også på denne øya, deriblant hovedstaden Tokyo og Kyoto, Osaka, Kobe, Hiroshima, Sendai og Nagoya.

De tidligste skrifter man vet om hvor Japan er nevnt, er kinesiske og stammer fra første århundret før Kristus, og arkeologer mener at det har bodd folk på øyene i over 10 000 år. I løpet av alle disse årene har japanerne klart en rekke større og mindre bragder. De har fostret opp kuule samuraier og ninjaer, samt skapt kampkunster som karate, judo og aikido. De har som eneste land i verden prestert å bli atombombet, men har etter dette nederlaget igjen blomstret opp som en stor, moderne og viktig industrinasjon. De er i dag kjente for å lage kvalitetsvarer av mange slag, blant annet biler, spillkonsoller, spill til de samme konsollene, he^H^Hmanga og anime, sushi og fotoapparater. Sistnevnte kategori er de også eksepsjonelt flittige til å bruke når de selv er på utenlandsreiser.

Språket i landet er japansk, og er ikke av de enkleste å lære seg for oss vestlige dødelige. Men det skal samtidig sies at det slettes ikke er av de vanskeligste heller, hvis en tar i betraktning andre asiatiske språk. For oss høres det ut som japanere snakker veldig fort. Muligens er det på grunn av språkets oppbygning og natur at det bare høres slik ut, eller kanskje er det et faktum at de snakker fortere enn folk flest. Om denne (eventuelle) evnen til å utveksle informasjon så hurtig mye mulig er en sterkt medvirkende årsak til at Japan har gjort det så bra i denne moderne informasjonstiden, er jo noe du kan gå og grunne på under ekskursjonen.

Kilde: Stort sett Wikipedia